Vælg dit sprog
Tilbage til oversigten

Enghuset

Beskyttede boliger i et cirkelformet hus

Enghuset i Gistrup er opført efter passivhuskonceptets krav til energiforbrug. Bygningen er en afløser af en gammel amtinstitution for sindslidende.

Bygningen afgrænses af en indre og en ydre cirkel. De har forskelligt centrum, således at ringen er tyndest mod nord, hvor gården åbner sig ud mod parkeringsplads og omgivelser med en bred, overdækket hovedindgang, hvor der er skåret to store, cirkulære lysbrønde i betondækket. Mod syd vokser bygningen, både i tykkelse og højde, således at den her rummer fællesstuer, kontorer, personalerum m.m. i underetagen og lejligheder ovenpå.

Den runde form hindrer lange kig på gange og giver beboerne en følelse af privatliv.

Facaden er bygget op med et StoTherm system med 350mm lamelisolering. Den er pudset med StoLotusan K1,5 i standard hvid.

Færdiggjort:
2012
Arkitekt:
Arkitektfirmaet Nord A/S
StoMester:
MJ Byg
Bygningsejer:
Alabu
Produkter:
StoTherm, StoLotusan K1,5
Fotograf:
Michael Ellehammer (2019)

Lokation

RIGHT OFFCANVAS AREA